Jump to content
Sign in to follow this  
Bill Cotter

Visiting the United States Pavilion, June 1967

Recommended Posts

One of my first thoughts on visiting this Pavilion was, "Couldn't they have made the escalator a little wider?"  It almost seems that they wanted everyone in single file.  Maybe that was the intention.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would imagine it was a weight issue. Wider = more people = more weight. I think they were pushing escalator technology as it was.

Share this post


Link to post
Share on other sites

With the narrow escalator they probably wanted everyone to "look around" without an obstructed view. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since this apparently exits onto a platform with limited area, limiting the capacity of the escalator would help prevent accidents due to crowding at the top.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×